Украинският флаг ще се върне на летището в Донецк и други

...
Украинският флаг ще се върне на летището в Донецк и други
Коментари Харесай

Зеленски: Украинският флаг ще се върне в Донбас

Украинският байрак ще се върне на летището в Донецк и  други градове и села на украинския Донбас. Това сподели в последното си послание президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от " Укринформ ".

" Уверен съм, че украинският байрак ще се върне в нашия Донбас и други краткотрайно окупирани територии. Временно е основната дума ", сподели той. 

Той означи, че тази седмица Украйна ще уважи паметта на бранителите на летището в Донецк.

" Днес към този момент започнахме да си припомняме тази отбрана, този подвиг на нашия народ. Боевете започнаха през май 2014 година Последният бранител напусна ДАП на 23 януари 2015 година И това беше такава отбрана, че целият свят трябваше още тогава да види какво значи украинската непобедимост ", сподели президентът.

През януари Украйна отбелязва Деня на възпоменание на бранителите на летището в Донецк, основан по самодейност на украинските бойци, защитавали интернационалното летище в Донецк в продължение на 242 дни. Защитниците на летището в Донецк бяха наречени " киборги " за тяхната резистентност, дръзновение и непобедимост.
 Украйна: Путин желае да превземе Донбас до март
Украйна: Путин желае да превземе Донбас до март

Това не са първите периоди, които Русия си слага, като всякога те се отсрочват

Защитата на летището в Донецк от съветските войски  продължи от 26 май 2014 година до 22 януари 2015 година

През Януари 2015 се организираха най-кървавите и яростни борби. На 13 януари вследствие на непрекъснати масирани противников офанзиви контролната кула се срути. Изображението му се трансформира в знак на защитата на летището.

Тогава боевете се водят по етажите на новия терминал. На 18-20 януари украинските военни държаха приземния етаж , а сутеренът и горните етажи бяха следени от врага.

Русия употребява примирието, с цел да изтеглят своите убити и ранени, минират тавана на постройката и я взривяват. Тези дни при гърмежа починаха 58 защитници- " киборги ". Общо, по публични данни, към 100 военнослужещи са починали при отбраната на летището в Донецк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР